Veiligheid van SecuDoc

Gewijzigd op Wo, 28 Jul, 2021 om 10:34 PM

Als je kiest om bestanden via SecuDoc te versturen, dan kies je voor veiligheid. SecuDoc heeft verschillende technieken aan boord om de veiligheid van je overdrachten te waarborgen.


Passieve beveiliging

Alle bestanden die je via SecuDoc verstuurt worden bij ons versleuteld opgeslagen. Dat doen we 'asymmetrisch', dat betekent dat alleen de ontvanger de bestanden kan openen. De bestanden zijn door ons security by design zo goed beveiligd, dat zelfs wij ze niet kunnen openen. Wij kunnen dus nooit bij je bestanden.


Hoewel we op moment van schrijven bezig zijn met een ISO 27001 Informatiebeveiliging certificeringstraject (maar hier nog niet over beschikken), werken wij in de organisatie al wel grotendeels volgens deze veiligheidsstandaard.

We zullen aan de telefoon nooit naar wachtwoorden vragen, en hebben diverse verificatieprocessen om ervoor te zorgen dat onbevoegden nooit zomaar toegang tot je account krijgen.


Actieve beveiliging

SecuDoc bevat diverse opties waarmee je het versturen van je bestanden nog beter kan beveiligen. Denk aan het instellen van tweestapsverificatie, zoals:

  • Tweestapsverificatie met wachtwoord
  • Tweestapsverificatie per e-mail
  • Tweestapsverificatie per sms (extra module)
  • Tweestapsverificatie met PiM (authenticatie-app van KPN)


SecuDoc houdt per overdracht een volledig audit trail bij; dit is een log waarin alle 'gebeurtenissen' binnen een overdracht worden bijgehouden. Hier is bijvoorbeeld te zien op welke datum/tijdstip een e-mail is gelezen, een bestand is gedownload en of een authenticatiecode is gebruikt.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren